top of page

SOLID Arts is Neeltje Mooring geboren te Rotterdam, 1969.


In 1993 studeert zij af aan de Ichthus Hogeschool, R'dam in Vormgeving & Communicatie.

Binnen deze opleiding zijn fotografie, 2 -en 3 dimensionale vormgeving, ontwerp, en kunstgeschiedenis een belangrijk onderdeel. In de jaren daaropvolgend maakt Mooring carrière binnen de muziek industrie, waar zij creatieven onder meer aanstuurt bij het vervaardigen van artwork en muziekvideo’s.

 

In 2017 besluit zij naast haar werk in de muziek en het onderwijs, de passie voor het zelf creëren van beelden opnieuw op te pakken en start met KHL (Kunstacademie Haarlem Leiden). Onder leiding van Margreet Bouman volgt zij de cursus Tekenen, Schilderen en Ruimtelijke Vormgeving. In april 2018 sluit zij zich aan bij Atelier 76 in Haarlem, waar zij zich verder toelegt op de schilderkunst en vanaf september 2018 volgt ze bij KHL de lessen Schilderen en Gemengde Technieken met Rob Visje. Al vier jaar op rij schildert zij in de zomers een week bij Landgoed Cortils in Belgie, georganiseerd door Rob Visje. In de afgelopen 4 jaar exposeert Neeltje haar werk regelmatig op verschillende plekken in Haarlem, waar zij sinds 1993 woont. Vanaf najaar 2020 werkt zij met collega schilders en vormgevers in Atelier KLVRLN te Haarlem, waar nog meer tijd en ruimte is voor verdere ontwikkeling.

"Ik heb in een relatief korte, maar zeer productieve tijd veel verschillende dingen uitgeprobeerd, waarmee ik me de schildertechnieken met acrylverf heb leren toe-eigenen en daarmee ontwikkel ik me nu steeds meer in een lossere stijl. Die lossere stijl was al te zien in mijn inkttekeningen, een compleet andere en snellere techniek.  Waar ik in het begin voornamelijk werkte vanuit eigen geselecteerd beeldmateriaal uit de media en persoonlijke foto's, is er bij het schilderwerk nu meer ruimte voor het intuïtieve en abstractie. Er is meer focus op kleurgebruik en eigen compositie, waardoor ik vrijer kan gaan werken. In mijn recentere schilderwerk gaat 'abstract met figuratief aan de haal'.  Het maakt minder uit of een gebouw of figuur exact klopt en daardoor ontstaat er meer gelaagdheid en verbeelding."

"Schilderen en tekenen is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn DNA en ik ga ermee door tot ik dood neerval! Voor welk thema ik kies? Het kan van alles zijn en het verschilt per periode en de fase waar ik persoonlijk in zit. Ik laat mij inspireren door dat wat zich aandient, dat wat me ontroert en ik probeer niet te veel na te denken over het eindresultaat. Pas als ik erop terugkijk, bijvoorbeeld bij een expositie, dan zie ik er zelf wel een bepaalde lijn in terug. De kijker mag daar van mij zelf een thema aan hangen, mocht dat nodig zijn."

bottom of page